Wie ben ik?

Ik ben Annemieke van der Mooren (1969).
Geboren uit mijn vader en mijn moeder, beiden met hun eigen systeem achter zich; hun gezamenlijke dynamiek en mijn plek in dit gezin hebben de basis gelegd voor mijn leven.

En in dat leven hebben de vele kruispunten me gemaakt dat ik geworden ben wie ik ben. De keuzes op die kruispunten werden steeds bewuster, naar mate ik me bewuster werd van de invloed van mijn familiesysteem daarop.
Nog steeds kijk ik, via intervisie, regelmatig naar de invloed van mijn systeem op mij en mijn gedrag, handelen, stemmingen. En daardoor word ik steeds meer mezelf. Ik kan meer en meer bij de ander laten wat van de ander is. Ongewenste loyaliteit loslaten en de juiste plek innemen.
En dat brengt me veel.


Ik kwam in 2004 voor het eerst in aanraking met het opstellingenwerk en ik 2010 ben ik (eindelijk) de opleiding tot begeleider gaan doen bij Welopstellingen. Sindsdien heb ik veel opstellingen begeleid, en heb ik in september 2013 mijn bedrijf omgezet naar het begeleiden van opstellingen. Steeds ontwikkel ik mij, word mijn stijl en vorm meer van mij.

Naast dat ik goed en praktisch ben opgeleid, heb ik het opstellingenwerk ook voor mijn eigen ontwikkeling gebruikt, waardoor het ‘in mijn cellen’ zit. De ervaring met lichaamsbewustzijn, presence proces en lichaamswerk zit in mijn manier van begeleiden verweven. 
Een ander belangrijke eigenheid is dat ik de tijd neem, juist om dat wat er gebeurt in de opstelling te kunnen laten doordringen tot je cellen, waardoor het beter beklijft. En ik gebruik humor. Het hoeft niet zwaarder dan nodig is. Met lichtheid de diepte in, zo diep als de klant aankan. Ik hoor van klanten, dat ze door die lichtheid dieper kunnen gaan. Fijn!

Luister ook naar de podcast over mij en mijn manier van ondernemen of die over mij en het systemisch werk.


Ontwikkeling:

In 2013 ben ik, als eerste in Nederland, gestart met  'Het opschonen van de vrouwenlijn' themadagen. Later is dat uitgebreid met andere themadagen als 'Het opschonen van de mannenlijn', ordening, innerlijke man/vrouw, vader-dochter, moeder-zoon.  In 2016 ben ik gestart met de Leergang en de Doorgaande Vrouwengroep.

In 2020 heb ik de overstap gemaakt van losse groepen naar trajecten als Systemische Supervisie, Systemische Verdiepinging voor ZZP'ers en ik ben meer individueel gaan werken en relatie sessies gaan begeleiden.

Kijk op de Agenda voor de activiteiten in 2024  
Mocht je interesse hebben in een van de trajecten of themadagen laat me dat weten.

Ik wil hiermee ook meer ruimte maken om uitgenodigd te worden voor zakelijke opdrachten. Bijvoorbeeld ordening van een (management)team, een familiebedrijf, een gezond fundament leggen voor een nieuwe (maatschappelijke) organisatie, een (systemisch) deel van een cursus invullen, een vrouwenweekend of vul maar in.